Puzzelrit leidt aangespannen paarden zondag naar Toolenburger Plas

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

De tussenstop bij de plas maakt deel uit van de jaarlijkse puzzelrit die georganiseerd wordt door de Hoofdstad Aanspanning. Gerekend wordt op zo’n 25 à 30 aanspanningen die ‘s morgens rond 9 uur bij elkaar komen bij de heer Noordam aan de Rijnlanderweg 1321.

Organisatie rekent op minimaal 25 deelnemers HOOFDDORP - Wie van paarden houdt, meer van paarden wil weten of wie wil zien hoe aangespannen paarden meedoen aan een puzzelrit, die moet zondag 20 juni zeker een bezoek brengen aan de Toolenburger Plas. De deelnemers aan de jaarlijkse puzzelrit voor aangespannen paarden worden daar tussen 12.30 en 14 uur verwacht.

Na een korte briefing gaat de eerste deelnemer om 10.30 uur weg, waarna de volgende deelnemers om de paar minuten vertrekken. Na ongeveer 15 kilometer wordt er een stop maakt bij de Toolenburger Plas waar de paarden rusten en er spelletjes en opdrachten gedaan en uitgevoerd worden. De opdrachten zijn onderdeel van de puzzelrit en de uitslagen zullen mede bepalend zijn wie er die dag de winnaar word.

De Hoofdstad Aanspanning is een menvereniging met zo’n 300 leden uit heel Nederland. Doelstelling van de vereniging is het stimuleren en bevorderen van het aangespannen rijden in alle vormen door het organiseren van allerlei evenementen. Eén van de ritten is de puzzelrit die gaat via Burgerveen, langs de ringvaart richting Rijsenhout en via Hoofddorp, in dit geval de Toolenburger Plas. De tussenstop is ter hoogte van Long Island, ingang IJweg.

Gedurende de rit moeten de deelnemers allerlei vragen beantwoorden welke samen met de uitslagen van de spelletjes en opdrachten uiteindelijk zullen leiden tot een 1e, 2e en 3e plaats. De vragen hebben betrekking op de omgeving die de deelnemers tijdens de rit moeten beantwoorden. Extra zijn ‘kennisvragen’ die te maken hebben met de paarden en de aanspanningen. Dit zijn vragen als ‘hoeveel gewicht mag een paard trekken en welke vuistregel wordt hiervoor gebruikt’.

Belangstellenden voor (aangespannen) paarden en voor mennen c.q. de menvereniging, kunnen hun vragen stellen in het tijdsbestek dat de deelnemers aan de puzzelrit bij de Toolenburger Plas zijn.

Voor meer informatie: (06) 53 82 78 69 of www.hoofdstadaanspanning.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie