Opening Jeugdland vertraagd

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De opening van speelplaats Jeugdland in groengebied Venneperhout in Nieuw-Vennep loopt forse vertraging op. Wethouder Jeroen Nobel heeft vorige week in de gemeenteraad gezegd dat de aanleg van nutsvoorzieningen als gas, water en licht en riolering een probleem is, omdat er ter plekke een CO2-persleiding onder de grond loopt. De wethouder heeft vandaag een gesprek met voorzitter Gert-Jan van Maris van Jeugdland.

De kwestie werd in de gemeenteraad aangekaart door VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers. Hij wilde weten wat er waar is van de verhalen dat er geen riolering kan worden aangelegd bij Jeugdland. Jeroen Nobel bevestigde dat er echt een probleem zit bij de locatie. Volgens hem is het niet simpel een oplossing te zoeken voor het probleem. Hoewel de wethouder benadrukte dat de eerste verantwoordelijkheid bij het bestuur van Jeugdland ligt om een oplossing te vinden zei hij ook dat de gemeente haar handen er zeker niet van afhaalt. “Het loopt nu tegen. Maar ik ga kijken of we behulpzaam kunnen zijn.”

Wethouder Michel Bezuijen van Recreatie en vicevoorzitter Tineke Snoep van Jeugdland waren vorig jaar nog optimistisch. In de zomer zouden de belangrijkste voorbereidingen worden getroffen, waarna de jeugd tussen 8 en 15 jaar al in het najaar kon gaan spelen, zo was de opzet. Die planning moest later worden bijgesteld. De bedoeling was nu dat de nieuwe bouwspeelplaats deze zomer open zou gaan. Dat wordt moeilijk.

Voorzitter Van Maris is teleurgesteld over de tegenvaller. Hij hoopt dat er toch een snelle oplossing komt. Van Maris vestigt zijn hoop op het gesprek met de wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie