Eerste wandelspeurtocht Floriande

15 juli 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er zijn wandelingen en er zijn wandelingen die direct een schot in de roos zijn. Tot die laatste categorie behoorde de speurtocht voor gebruikers van scootmobiel, rollator of rolstoel die afgelopen dinsdag voor de eerste keer in Floriande werd gehouden en waarvoor een overweldigende belangstelling bestond. Maar wat wil je ook als een activiteit ook nog eens wordt afgesloten met een high tea.

‘Een zomers initiatief dat voor herhaling vatbaar is’

Het is prima wandelweer als de deelnemers dinsdagmorgen de grote huiskamer van het woon/zorgcomplex aan de Hankstraat binnendruppelen. Al spoedig kan initiatiefnemer Anneke Koenders van MeerWaarde melden dat er veel meer mensen op de deelnemerslijst staan dan zich hadden opgegeven. “Maar u bent allemaal van harte welkom hoor. We gaan er een mooie tocht van maken”, belooft ze. Het evenement, mede georganiseerd door Amstelring, maakt deel uit van het zomerprogramma van MeerWaarde dat moet voorkomen dat mensen in een gat vallen omdat in de vakantietijd alle activiteiten stilliggen.

Onderweg moeten vragen beantwoord worden. Foto’s zijn daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Wat de deelnemers opvalt is de mooie natuur. Met dank aan De Heimanshof zijn grote stukken ingezaaid met wilde bloemen. Chichorei, kamille, korenbloemen, wilde peen, ze zorgen voor een prachtig palet aan kleuren. “Wat is het hier mooi hè?” zeggen Anna Hoogeveen (81) en Antje Karmans (86) tegen elkaar als ze even uitrusten. “Wij genieten hiervan. Dit is voor herhaling vatbaar.” Vindt ook de 84-jarige Lottie Enthoven die aan zoveel mogelijk activiteiten meedoet. Ook voor sjoelen, klaverjassen en bingo kunnen ze haar wakker maken.

Terug op honk staat op de deelnemers een heerlijke high tea te wachten. Verzorgd door Anouk (12), Tristan (11) en Kaelan (7). Het drietal heeft een kookcursus gevolgd bij MeerWaarde en heeft de opgedane kennis in praktijk gebracht. “We vonden het gewoon leuk om dit te doen voor deze mensen”, klinkt het oprecht. Voor Adrie van Klaveren (80) zijn het kanjers. “De meeste kinderen willen er geld voor hebben, maar zij doen het voor niets. Echt geweldig”, complimenteert de Vennepse terwijl ze geniet van een heerlijke sandwich. “ Het zomerprogramma is fantastisch. Ik doe er altijd graag aan mee.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie