‘H’meer economisch gezonder dan Amsterdam’

15 juli 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Haarlemmermeer is economisch een stuk gezonder dan Amsterdam. Dat zei wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken vorige week in de gemeenteraad tijdens een debat over de economische kadernota ‘Ontmoetingsplaats voor mensen, goederen en informatie’.

Aanleiding voor de opmerking van de wethouder was een vraag van CDA-fractieassistent Rob Jansen over het besluit van Amsterdam om alle grote bouwprojecten in de hoofdstad per direct stop te zetten. De CDA’er wilde weten of dit ook gevolgen heeft voor Haarlemmermeer.

Wethouder Van Dijk antwoordde dat dit zeker het geval is, maar dat Amsterdam veel harder wordt geraakt door de crisis dan Haarlemmermeer. Hij vertelde dat hij zijn collega Maarten van Poelgeest van Amsterdam, nadat het besluit over de bouwstop naar buiten kwam, een sms-je had gestuurd met de boodschap dat alle bedrijven die nu in Amsterdam een nee te horen krijgen van harte welkom zijn in Haarlemmermeer. Dat bericht was grappig bedoeld, zo benadrukte Van Dijk.

De wethouder voegde eraan toe dat er in regioverband binnenkort nieuwe besluiten worden genomen over het beperken van de kantorenmarkt. Het is de bedoeling dat een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe plannen wordt geschrapt en dat ook bestaande kantorenlocaties, die meer leeg staan dan bezet zijn, worden opgeheven.

HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens vroeg in dat verband of het niet tijd wordt om ook de realisatie van het innovatieve bedrijvengebied Amsterdam Connecting Trade (ACT) te heroverwegen. De wethouder kwam er door de beperkte tijd niet meer aan toe om die vraag te beantwoorden.

Het was dit jaar de tweede keer dat de gemeenteraad de kadernota besprak. De eerste keer was vlak voor de verkiezingen. De oude raad had toen veel vragen en opmerkingen. Daarom achtte de nieuwe gemeenteraad het zinvol het debat nog eens dunnetjes over te doen. In de nota staat onder meer wat de gemeente kan doen om de lokale en regionale economie te versterken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie