Ontmoetingsgroep Z’burg biedt scala aan activiteiten

19 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Voor 50-plussers die nog thuis wonen en last hebben van lichte tot matige geheugenproblemen is Ontmoetingsgroep Zwanenburg opgericht. Het is een initiatief van Stichting Amstelring.

Ouderen met geheugenproblemen kunnen drie dagen per week (maandag, woensdag en vrijdag van 10 tot 16 uur) gebruik maken van de dagsociëteit. Onder leiding van activiteitenbegeleidster Suzanne Rijk worden allerlei activiteiten aangeboden als wandelen, bewegingspellen, schilderen, zingen, muziek luisteren, quizzen, geheugenspelen en uitstapjes. Vrijwilligers voor het dankbare werk van de ontmoetingsgroep zijn van harte welkom.

Uniek aan de ontmoetingsgroep is dat er ook activiteiten georganiseerd worden voor mantelzorgers. Een mantelzorger kan een partner, familielid, kennis, vriend of buurman zijn die ondersteuning biedt bij zaken als verzorging, financiën en huishouden. Het aanbod voor de mantelzorgers bestaat uit informatiebijeenkomsten, lezingen, een gespreksgroep en een spreekuur.

De groep is gevestigd in De Hoek, centrum voor educatie en activiteiten aan de Plantsoenlaan 2.

Voor meer informatie over de ontmoetingsgroep kan men terecht bij coördinator Jerilee Koppers, bereikbaar via 0900-1866 of email: ogzwanenburg@amstelring.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie