Zondag openingsfeest van Jeugdland Nieuw-Vennep

19 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

De totstandkoming van het speelterrein Jeugdland kende nogal wat tegenslagen. Door technische problemen lieten sommige noodzakelijke voorzieningen langer op zich wachten dan voorzien. Nu zijn alle problemen definitief achter de rug. Daarom is een uitbundig feest zondag op zijn plaats.

Samen met jaarlijks wijkfeest van wijkraden Linquenda en Getsewoud NIEUW-VENNEP - Komende zondag 22 augustus is de feestelijke opening van speelplaats Jeugdland aan de Getsewoudweg in Nieuw-Vennep. De festiviteiten zijn van 12 tot 16 uur. De opening wordt gecombineerd met het jaarlijkse wijkfeest van de wijken Linquenda en Getsewoud.

In de vakantie zijn drie speeltoestellen geplaatst. Ze worden voortdurend getest. Het gaat om een kabelbaan over water, een slingerkruis en een zeskant-schommel. Niet alleen de speeltoestellen zijn een succes bij de jonge bezoekers, maar ook de eenwielers en de skelterbaan doen het goed. Beetje bij beetje wordt het voor de kinderen steeds leuker om naar het terrein van Jeugdland in Nieuw-Vennep te komen

Maskers maken

Voorafgaand aan de feestelijke opening van zondag is het terrein deze hele week open. Vandaag worden er maskers gemaakt. De deelnemers mogen zelf kiezen of ze het masker mooi, eng, lelijk, blij of juist lief maken. Morgen, vrijdag 20 augustus, is er een waterestafette. Het wordt ongetwijfeld een natte boel, dus zwemkleding aantrekken en droge spullen meenemen.

Komende zaterdag 21 augustus zijn er oud-Hollandse spelletjes als koekhappen, sjoelen, blikgooien. Alle activiteiten zijn gratis en zonder inschrijving. De toegangsprijs is vanaf nu 1 euro. Vanaf 1 uur ‘s middags is dat 70 eurocent.

Nieuw-Vennep is na Hoofddorp de tweede plek in Haarlemmermeer met een Jeugdland. De speelvoorziening in Hoofddorp is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot succes. Het loopt er geregeld storm. Jeugdland is een bouwspeelplaats voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar en is normaal het hele jaar geopend op woensdag en vrijdag van 13 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

Wijkfeest

Omdat de wijken Linquenda en Getsewoud zich al jaren inzetten voor deze speelvoorziening hebben beide wijkraden besloten hun jaarlijkse wijkfeest aan de opening van Jeugdland te koppelen. Hierdoor wordt het komende zaterdag een extra groot opgezette feestdag.

Op het terrein van Jeugdland en het Venneperhout, dat tussen Jeugdland en Linquenda ligt, wordt een afwisselend en prikkelend parcours aan activiteiten opgesteld. Bezoekers kunnen onder meer een skelterrace doen, ponyrijden, schatgraven, luchtkussen springen, voetballen op een speciaal aangelegd terrein, zwieren in de draaimolen of helemaal losgaan in de Eurobungy.

Ook zijn er optredens en is er een hoop te zien: een vliegtuigdemonstratie van modelvliegtuigen, een demonstratie van goed afgerichte honden. Bovendien laat een imker zien wat je allemaal met bijenwas kunt doen. De toegang voor dit spektakel is gratis. Kinderen onder de zes jaar mogen uit veiligheidsoverwegingen alleen onder begeleiding op het Jeugdlandterrein. De organisatie raadt iedereen aan lopend of op de fiets naar het feestterrein te komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie