De Waterwolf wil een fors bedrag van klokkenluiders

19 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Het draait allemaal om een vermeende grootscheepse fraude bij De Waterwolf, die begin dit jaar naar buiten kwam. Twee onderaannemers vertelden dat er werd gerommeld met opdrachten. Er zouden werkzaamheden zijn verricht zonder dat ervoor werd betaald. Het college besloot naar aanleiding van de berichten tot een extern onderzoek. Dat onderzoek loopt nog steeds. Op grond van een tussenrapport is de directeur van De Waterwolf al wel ontslagen.

Fractie van de HAP vraagt college om opheldering over schadeclaim HOOFDDORP - Het gemeentelijke onderhoudsbedrijf De Waterwolf eist een fors bedrag van de klokkenluiders die eerder dit jaar een mogelijk geval van fraude aan het licht brachten. De advocaat van De Waterwolf heeft bij één van hen een bedrag van ruim 24.000 euro geclaimd voor het declareren van niet gewerkte uren, zo heeft HAP-raadslid Peter van Groeningen gelezen in een brief. Hij heeft het college van B en W om opheldering gevraagd over de schadeclaim.

HAP-raadslid Van Groenigen en ook fractievoorzitter Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) roerde de kwestie al eens aan in de gemeenteraad en ook informeel besprak Van Groeningen de zaak met burgemeester Theo Weterings. De fractievoorzitters besloten terughoudend te zijn met aandacht voor de zaak zolang het externe onderzoek nog niet klaar is.

Peter van Groenigen: “Ook ik wil me graag aan die afspraak houden, maar ik maak me nu wel grote zorgen over de positie van de klokkenluiders. Er is mij door het college toegezegd dat deze kwestie zou worden besproken met de directie van De Waterwolf.” Volgens het raadslid dreigen de klokkenluiders nu te moeten bloeden. Hij vindt dat onterecht. “Zij hebben de moed gehad om zaken aan te kaarten en worden nu het slachtoffer van hun eigen dapperheid. Dat mag niet gebeuren. Ik moet nog maar zien dat er in het vervolg een klokkenluider zijn mond nog open durft te doen.”

Volgens Van Groenigen komt De Waterwolf al met een schadeclaim op een moment dat er nog geen conclusies kunnen worden getrokken. “Als de klokkenluiders geld hebben gekregen voor niet gewerkte uren, dan heeft de gemeente misschien ook wel onterechte betalingen aan De Waterwolf gedaan. Misschien moeten die betalingen dan ook wel worden gestopt.”

Het raadslid wil dat het college er bij De Waterwolf op aandringt dat alle claims worden bevroren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie