Romantische muziek in Tropisch Rozenland

3 september 2010 om 00:00 Nieuws

BURGERVEEN - De tropische tuin van Tropisch Rozenland, Aalsmeerderweg 938 te Burgerveen vormt op zondagmiddag 19 september vanaf 15 uur het sfeervolle decor voor het optreden van Studio Cantilena uit Alkmaar. Te midden van de weelderige tropische plantengroei brengt deze semiprofessionele formatie Voce di Donna een programma van in hoofdzaak romantische muziek uit vier eeuwen ten gehore.

Hun repertoire bevat solo- en samenzang uit 19de eeuwse opera en operette. Daarnaast zullen ook enkele musicalnummers en wat licht klassieke liederen te horen zijn. Vocale nummers worden afgewisseld met instrumentale muziek. Dwarsfluitist Frank Bakker en pianist Ton van Steen verzorgen tevens de begeleiding van de zangnummers.

Er wordt gezongen door amateurs, die hun sporen verdiend hebben in diverse sectoren van het muzikale bedrijf. Zo vertolkte de tenor John Veldhuizen vele hoofdrollen in operettes en was hij ook te gast in het tv-programma Una Voce Particolare van Ernst Daniël Smid. De lichte bariton Adriaan Kok haalde jaren op rij de finale van het Ouderen Songfestival en ook Maria Molenaar is geen onbekende in de operettewereld.

Studio Cantilena speelt inmiddels 20 jaar dit soort programma’s. De nummers zijn eenvoudig geënsceneerd en gespeeld, de verbeelding van de toeschouwers wordt geprikkeld door simpele en suggestieve aankleding.

Voor meer informatie of reserveringen: Tropisch Rozenland, (0172) 50 06 31 of info@tropischrozenland.nl.

De entree is gratis, na afloop is er gelegenheid een vrijwillige bijdrage te schenken om de onkosten te drukken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie