‘Niet te somber doen over omlegging A9’

9 september 2010 om 00:00 Nieuws

Dat laat wethouder Michel Bezuijen (ruimtelijke ordening, mobiliteit en sport) namens het college weten als reactie op een open brief van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp, gericht aan de ondertekenaars van de bestuursovereenkomst voor de omlegging van de A9. De gemeente Haarlemmermeer was in 2005 één van de ondertekenaars van de bewuste bestuursovereenkomst. In de brief uit de dorpsraad haar grote zorgen over de richting die het plan voor de omlegging van de A9 op gaat en over de grote onzekerheden die het nog zou bevatten. Dan gaat het met name om de afstand tussen omgelegde A9 en geplande woningbouw die ‘plotseling’ veel kleiner wordt.

BADHOEVEDORP -”Somberte en negativisme over de omlegging van de A9 mogen niet de boventoon gaan voeren. Daarmee kan dit voor Badhoevedorp zo ontzettend belangrijke project worden ondergraven. Bovendien is het niet terecht om de stand van zaken alleen maar door zo’n donkere bril te bekijken.”

“Het gaat er om dat we zo veel mogelijk realiseren van de plannen. Wellicht dat niet iedereen met alles volledig tevreden is, maar als het resultaat voor een ruime voldoende in aanmerking komt, wordt Badhoevedorp er op alle fronten beter van”, aldus de wethouder. Hij wil af van de suggestie dat er twijfel bestaat, dan wel aan het ontstaan is, over de gunstige effecten van de omlegging van de A9 op de leefbaarheid. “Dat is in deze tijd van fikse bezuinigingen niet geheel zonder risico.”

Daarmee wil hij c.q. het college de zorgen niet helemaal ontkennen, aldus wethouder Michel Bezuijen, doelend op de geplande nieuwe woonwijk De Schuilhoeve die in het ontwerp op minder dan 100 meter afstand van de omgelegde A9 is gesitueerd. ,,Maar we zijn nog volop in overleg. We voeren dat overleg met gepast optimisme. We blijven doordrongen van het grote Badhoevedorpse belang dat ermee is gemoeid. Om nu al de vlag op driekwart te hangen zoals de dorpsraad schrijft, dat is me echt veel te voorbarig en te somber”, aldus wethouder Michel Bezuijen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie