Verkoop Hoofdvaartkerk nog lang geen gelopen race

9 september 2010 om 00:00 Nieuws

Dat bleek dinsdagavond tijdens een drukbezochte informatieavond in De Lichtkring, het kerkgebouw aan de Lunenburgdreef in de wijk Toolenburg.

HOOFDDORP - Het voornemen van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Hoofddorp om de Hoofdvaartkerk en pastorie te verkopen, stuit op veel bezwaren van emotionele en financiële aard.

De bijeenkomst, bedoeld voor alle wijkgemeenten, had vooral tot doel gemeenteleden te informeren over het besluit van de AKR om van vier naar twee wijkgemeenten te gaan (Centrum- en Zuidwijk), het aantal dominees terug te brengen naar drie en het verkopen van de Hoofdvaartkerk en de bijbehorende pastorie. Al deze maatregelen zijn nodig omdat met name het aantal kerkgangers terugloopt en daarmee ook de financiële middelen.

De verkoop van de Hoofdvaartkerk en pastorie moeten die financiële negatieve lijn ombuigen in een gezonde curve met voldoende rente-opbrengsten.

Maar zover is het ‘dus’ nog niet, aldus een aantal gemeenteleden die om diverse redenen het voorgenomen verkoopbesluit ‘ernstig betreuren’.

Waar andere gemeenteleden overigens lieten weten ‘er wel begrip voor te hebben’. Voor de AKR zijn de reacties in ieder geval reden om het besluit op 14 september nog eens goed tegen het licht te houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie