Zorgen gemeenteraad over verkoop van huurwoningen

23 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de gemeenteraad is ongerustheid ontstaan over het plan van woningcorporatie Ymere om 1.600 sociale huurwoningen in Haarlemmermeer te verkopen. VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat stelde de kwestie vorige week tijdens het Vragenuurtje van de raadsvergadering aan de orde.

Ymere maakte kort geleden bekend 1.600 huurwoningen in de verkoop te willen doen. De corporatie heeft geld nodig en heeft daarom besloten een deel van haar woningbestand aan huurders over te doen. Raadslid De Baat wilde weten of over dit plan afspraken zijn gemaakt tussen Ymere en de gemeente.

Wethouder Arthur van Dijk van Wonen zei dat het verkoopplan niet aan de gemeente is voorgelegd en dat het plan ook in strijd is met de gemeentelijke woonvisie. De ongerustheid over het voornemen van Ymere werd breder gedeeld in de gemeenteraad. Zowel GroenLinks-fractievoorzitter Els Berk als PvdA-voorman Tom Horn vond dat er door de mogelijke verkoop van huurhuizen een dreigend tekort ontstaat in deze sector. “Er moet natuurlijk wel een bepaalde kernvoorraad beschikbaar blijven”, zo stelde VVD’er De Baat.

Wethouder Van Dijk was het daarmee eens. Hij vertelde de raad dat er de volgende dag een overleg stond gepland met Ymere, waarbij het onderwerp ongetwijfeld ter sprake zou komen. De uitkomst van dit overleg was begin deze week nog niet bekend, aldus een gemeentewoordvoerster.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie