in Vijfhuizen van start

Nieuws

VIJFHUIZEN - Op initiatief van de beide geloofsgemeenschappen in Vijfhuizen gaat daar binnenkort de basiscursus 7+1 Geloven van start.

“In deze tijd waarin religie weer ‘in’ is, zijn mensen (opnieuw) gaan nadenken over de vraag: waar geloof ik nou zelf (nog) in. Vandaar deze cursus. Bedoeld voor mensen die niets of weinig (meer) met de kerk of geloof hebben, maar die wel nieuwsgierig zijn naar waar het eigenlijk om gaat in het christelijk geloof. Gelovige mensen die zich opnieuw willen verdiepen in hun geloof zijn eveneens van harte welkom”, zeggen cursusbegeleiders pastor Fons Litjens (rk) en dominee Mieke van Santen (prot.).

De ontmoeting met God en met elkaar staat centraal tijdens de cursus die bestaat uit 7 maandagavonden en één bijeenkomst van een hele zaterdag. De inleidingen zijn niet ingewikkeld, wel heel eerlijk en open. Daarbij zal het gaan over geloven, God en Jezus. Over het zoeken naar stilte, over het vinden van inspiratie. Over een manier van leven. Over de wijze waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Maar ook over wat mensen bezielt om in God te geloven en naar de kerk te gaan, over hoe de Bijbel is ontstaan en hoe je ermee moet omgaan en hoe het ook alweer zit met de grote feestdagen.

De cursus wordt gegeven in De Poterne (achter de Verbondskerk), Vijfhuizerweg 969. Er zijn geen kosten aan verbonden. De startdatum is 11 oktober.

Voor meer informatie: (023) 558 12 33 of 06-1238 3288.

advertentie