Nieuwe zorgaanbieders laten zich zien tijdens 55+ beurs

Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer organiseert voor zaterdag 9 oktober een 55+ beurs in het Raadhuis. Naast informatie over onder andere hulpmiddelen bij het ouder worden, presentaties van bestaande organisaties die zich inzetten voor 55+ers, zijn ook de nieuwe aanbieders van hulp bij het huishouden aanwezig.

Die nieuwe zorgaanbieders Flexicura, Axxicom en Tzorg nemen per 1 januari 2011 de taken over van Amstelring en twee andere, kleinere zorgaanbieders. Dat is het gevolg van een Europese aanbesteding, noodzakelijk doordat de huidige contracten na 31 december 2010 aflopen. De aankondiging van de ‘wisseling van de wacht’ zorgde meteen voor onrust onder de mensen die gebruikmaken van de hulp en leidde zelfs tot vragen in de gemeenteraad. Daar liet wethouder Steffe Bak onder andere weten dat de gemeente een uiterst zorgvuldig traject had gevolgd om te komen tot een nieuwe zorgaanbieder. Hij toonde overigens wel begrip voor de onrust. “De aanbesteding is zorgvuldig geweest. We hebben van alle aanbieders geëist dat zij hulp kunnen leveren voor mensen die uiteenlopende hulp nodig hebben, van alleen huishoudelijk werk tot begeleiding bij het huishouden.”

De nieuwe zorgaanbieders kregen vervolgens een groot eisenpakket mee als vroeg signaleren van sociale of psychische problemen van klanten, snel contact leggen met sociale hulpverleners en een goede (voortdurende) opleiding van het personeel.

advertentie