‘Geen bedrog gemeente’

7 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

Beusenberg roerde in juli de grote trom door te melden dat uit verstrekte stukken van de gemeente is gebleken dat er bij grondtransacties op bedrijventerrein De Liede fraude is gepleegd. Volgens hem heeft de gemeente daarbij bevriende projectontwikkelaars bevoordeeld ten koste van lokale grondeigenaren. De zakenman verwijt de gemeente bedrog te hebben gepleegd door tijdens eerdere rechtszaken niet met alle relevante stukken over de brug te komen.

HOOFDDORP - De gemeente heeft in rechtszaken tegen zakenman en tegenwoordig raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) geen bedrog gepleegd of bewust belangrijke stukken achtergehouden. Dat stelt advocaat Bas van Overeem namens de gemeente in een stuk, dat het college van burgemeester en wethouders vorige week heeft toegezonden aan de gemeenteraad.

Beusenberg heeft daarop bij het gerechtshof in Amsterdam direct herroeping gevraagd van een uitspraak uit 2009, die in het nadeel van de zakenman uitpakte. Hij eist bovendien een schadevergoeding van de gemeente van bijna 300.000 euro.

Volgens de gemeente is er echter geen enkele reden om een nieuw oordeel te geven over de zaak. Gemeenteadvocaat van Overeem stelt in zijn Conclusie van Antwoord voor het hof dat de rechtszaak helemaal geen betrekking had op De Liede-West, waar Beusenberg grond in bezit had, maar op De Liede-Noord en -Zuid. Als er al fraude is gepleegd met grondtransacties, dan had de gemeente daar zeker niks mee te maken, aldus de raadsman.

In een reactie zegt Beusenberg dat het stuk wemelt van de leugens.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie