Dorpsraad gaat weer met enquête langs de deur

7 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De dorpsraad gaat opnieuw de mening peilen van de inwoners van Nieuw-Vennep. Daarvoor worden 1.300 enquêteformulieren in even zoveel brievenbussen gedaan. De enquête moet uiteindelijk meehelpen bij het bepalen van het beleid en de activiteiten die de dorpsraad wil ontplooien.

Voortzetting onderzoek uit 2007. Vennepers toen ‘redelijk tevreden’

Het onderzoek borduurt verder op een vergelijkbaar onderzoek in 2007. “Uiteraard gebruiken we de gegevens van dat onderzoek dat een goed beeld gaf van de situatie van 3 jaar geleden”, aldus voorzitter, Thomas Hendriksen. “Maar Nieuw-Vennep is voortdurend in beweging en dan is het goed om actuele informatie vanuit de bewoners te hebben.”

Het leefbaarheidsonderzoek bevat vragen over het onderhoud van groen, schoonmaken van de straten, ophalen van huisvuil, maar ook over geluidhinder van vliegtuigen, treinen, verkeer e.d. De voorzieningen voor de jeugd van klein tot groot nemen in het onderzoek ook een belangrijke plaats in.

“We zijn helaas gedwongen keuzes te maken omdat het aantal vragen dat we kunnen stellen maar beperkt is. De Dorpsraad heeft subsidie ontvangen voor het uitvoeren van dit onderzoek, maar die subsidie bepaalt mede de omvang van de enquête. Wij vinden de kwaliteit erg belangrijk en hebben daarom gekozen voor een professioneel onderzoeksbureau en besparen bijvoorbeeld geld door de enquêtes zelf in de brievenbussen te doen”, aldus Hendriksen.

“Het is voor ons natuurlijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan dit onderzoek. In 2007 ontvingen we 400 formulieren retour. Dat is voldoende voor een representatief beeld, maar méér is natuurlijk altijd beter. Daarom doen we een dringend beroep op de inwoners die een enquêteformulier ontvangen: Vul de enquête in en stuur hem terug. U geeft daarmee aan dat u uw leefomgeving belangrijk vindt. Wij beloven dat wij ons zullen inzetten om de gegevens om te zetten in concrete daden.”

De Dorpsraad verwacht het eindrapport in december te kunnen presenteren.

De enquête uit 2007 bracht onder meer aan het licht dat Vennepers wel tevreden zijn, maar dat er ook nog veel valt te verbeteren. Opvallend was onder andere de verdeelde mening van de Vennepers over het onderhoud van het groen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie