Beusenberg verliest proces over stoppen van onderzoek

14 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer heeft een rechtszaak tegen de gemeente over het stoppen van een onderzoek naar grondtransacties in hoger beroep verloren. Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat de gemeente niet onzorgvuldig heeft gehandeld door het bewuste onderzoek te stoppen, zo heeft de gemeente gisteren gemeld.

Beusenberg had de gemeente voor de rechter gedaagd, omdat hij meent dat het onderzoek van Ernst & Young ten onrechte is stopgezet. Het hof is van oordeel dat de gemeente de vrijheid had om dit besluit te nemen en dat er geen sprake is van onrechtmatig handelen.

Het arrest van het hof betekent niet dat de juridische strijd tussen de gemeente en Beusenberg voorbij is. Het raadslid heeft herroeping gevraagd van de uitspraken in enkele andere zaken, omdat hij meent dat de gemeente bedrog heeft gepleegd door belangrijke stukken achter te houden. Om die reden liet hij ook beslag leggen bij oud-burgemeester Fons Hertog.

Beusenberg beweert dat de gemeente fraude heeft gepleegd door bevriende projectontwikkelaars te bevoordelen tegenover lokale grondeigenaren. Volgens hem is die fraude nu aangetoond.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie