‘Verdedigen bij geweld mag’

21 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Veiligheid, beveiliging en afscheid van twee bevlogen bestuursleden. Het waren drie belangrijke items tijdens de jaarvergadering van Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV).

“Perfecte bestuursleden waar je altijd op kon rekenen en met een breed netwerk”, roemde voorzitter Ben Calvelage de verdiensten van Huub Olsthoorn en Paul Willemse voordat hij met een grote bos bloemen afscheid van hen nam als bestuurslid van OVV. Als waardering voor het vele werk dat zij gedurende vele jaren hebben verzet overhandigde de preses hen tevens de Duim van Vijfhuizen. Calvelage maakte bekend dat, wegens succes geprolongeerd, de oudejaarsborrel voor heel het dorp, ook dit jaar wordt gehouden en dat OVV in gesprek is over de komst van ambulante handel op het sport- en spelterrein aan de Zijdewinde.

Veiligheid en beveiliging vanuit de dader belicht. Daar ging het om in het verhaal van Bob van Ingen van Advies- en Trainingcentrum BOB. “Bewustwording is de oplossing. Veel kun je zelf doen om inbraken of overvallen te voorkomen. Zorg voor goed hang- en sluitwerk, denk aan een alarminstallatie en aan camerabewaking en let ook op interne fraude. Wees steeds alert”, drukte hij de Vijfhuizense ondernemers op het hart. “Criminaliteit kost de detailhandel liefst 1 miljard euro per jaar.” Agressie en geweld. Steeds vaker krijgen ondernemers er mee te maken. “Overkomt het u, vergeet dan niet dat uw eigen veiligheid en dat van uw medewerkers voorop staat. U mag zich altijd verdedigen,” aldus Van Ingen. Gezien de aard van de vele opmerkingen weten de Vijfhuizense ondernemers met dit laatste wel raad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie