‘Nog meer vrijwilligers nodig voor werken in het groen’

21 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De Heimanshof gaat, in samenwerking met Recreatieschap Spaarnwoude, op zaterdag 5 november aan het werk in het gebied De Groene Weelde. In het gebied tussen het Pannenkoekenpaviljoen en de Big Spotter Hill wordt 13 van de 250 ha ‘ecologisch beheerd’. Natuurliefhebbers die willen helpen, kunnen zich nu al melden.

Het ecologisch beheer (veel menskracht, nauwelijks machines, géén gif) is een logisch gevolg van de jarenlange samenwerking tussen De Heimanshof en de grondeigenaren zoals de gemeente en Recreatieschap Spaarnwoude. Franke van der Laan, beheerder van De Heimanshof: “De projecten worden grotendeels met vrijwilligersmankracht uitgevoerd en je ziet dat daar steeds meer belangstelling voor is. Vanuit bijvoorbeeld de gemeente, maar ook van onze inwoners zelf. Met als gevolg dat er aan maar liefst 10 projecten gewerkt kan worden.”

Zaterdag 5 november is zo’n projectendag. Op de Nationale Natuurwerkdag worden orchideeënweides vrijgemaakt van boompjes en wordt een aantal bossen ‘gedund’. Het vrijkomend materiaal wordt elders gebruikt voor een natuurproject. Voor meer informatie en aanmelden: Franke van der Laan, (06) 48 22 64 90.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie