Wandelen in het maanlicht

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Het NMCH en de Meerboeren organiseren voor 30 oktober, in het kader van de Nacht van de Nacht, een speciale wandeling op het Meerboerenpad, ook wel beter bekend als De Elisabethroute. Dit boerenwandelpad van 4,3 kilometer brengt de “nachtwandelaar” langs en tussen de gewassen over paden van gras.

Met deze Nachtwandeling wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid en het nut van de nacht. Het doel is: iedereen bewust maken van het gebruik van verlichting in het donker. Het doven of dimmen van lampen levert niet alleen een flinke energiebesparing op - het is ook beter voor dier en mens.

De wandeling gaat voor een deel over onverharde paden, aangeraden wordt stevige schoenen te dragen. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf groep 5.

Het programma start om 19.30 uur. De deelname is gratis. Voor meer informatie: www.nmch.nl.

De oproep om in de nacht van 30 oktober zoveel mogelijk lichten uit te doen, heeft op het terrein van Schiphol Airport geleid tot een positieve reactie. Op het Jan Dellaertplein en in de meeste gebouwen wordt het licht tijdelijk gedoofd.

Maar niet alleen Schiphol Airport doet mee, honderden gemeenten en bedrijven doven op 30 oktober hun verlichting. Daarnaast zijn er tal van nachtactiviteiten, zoals een blindenparcours afgaan in het stikdonker, een verhaal horen over ‘het nachtelijke in onszelf’ in de VertelTuin, vleermuizen spotten met een ‘batdetector’, lichtmeten vanuit een stille boot of een ‘heksentocht door het heelal’.

Voor een overzicht, zie www.nachtvandenacht.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie