Grote tentoonstelling van vogels in grote kooien

2 december 2010 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Vogelvereniging de Rijsenvogel organiseert voor de 26ste keer zijn onderlinge jaarlijkse tentoonstelling. Ook nu zijn de leden er weer in geslaagd om zo’n 570 vogels bij elkaar te brengen. Deze show is in de wijde omgeving zeer in trek, met name omdat de vele grote parkieten en papagaaien die geshowd worden gehuisvest zijn in grote ruime kooien.

Volgens de organisatoren is het in het oosten en zuiden van het land heel normaal dat er zoveel van die grote parkieten op een show gebracht worden maar voor zo’n klein dorp als Rijsenhout mag het gerust uniek genoemd worden. “Maar de tentoonstelling biedt ook een groot overzicht van van de kleinere soorten, want die zijn ook in ruime mate aanwezig tijdens de show. Ook is er een aparte hoek ingericht voor verkoop van de door leden zelf gekweekte vogels.”

Daarnaast is er een aparte stand om voor vogels alle benodigde attributen te kopen. “Deze combinatie maakt een bezoek aan deze tentoonstelling zeker de moeite waard.”

De vogeltentoonstelling wordt geopend op vrijdag 3 december om 20 uur, de deur gaat om 22 uur dicht. De show is op zaterdag 4 december te bezoeken van 10 tot 20 uur. Op zondag duurt de show van 10 tot 15.30 uur. De show is in dorpshuis de Reede aan de Werf in Rijsenhout. Tijdens de show is er een tombola. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie