Bar schouwburg De Meerse is niet voor buitenstaanders

2 december 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De CDA-fractie in de gemeenteraad heeft zich kort geleden groen en geel geërgerd aan het theatercafé van de vernieuwde schouwburg De Meerse, omdat ze geen drankjes geserveerd kreeg. CDA-raadslid Gert Kroon stelde er vorige week tijdens de Vragensessie in de raad mondelinge vragen over.

Kroon vertelde dat zijn fractie na afloop van een raadsvergadering nog even wat wilde drinken. Het café van De Meerse leek hen een prima locatie. Het cafépersoneel weigerde de CDA’ers echter te helpen, omdat ‘elk moment de bezoekers van de theatervoorstelling konden komen’. De CDA-fractie was onaangenaam verrast, zo zei raadslid Kroon. “Vijf drankjes inschenken moet toch niet al te veel tijd kosten.”

Volgens de CDA’er zou De Meerse klanten van buitenaf juist moeten bedienen en koesteren. Hij rekende uit dat de schouwburg zo’n duizend euro per jaar misloopt door de CDA-fractie als klant te weigeren.

Burgemeester Theo Weterings nam het op voor de horeca-exploitant. Hij wees erop dat in de voorschriften juist staat dat de horecafaciliteiten uitsluitend bestemd zijn voor het theaterpubliek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie