PvdA bepleit meldpunt voor slachtoffers van pooierboys

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De PvdA-fractie in de gemeenteraad zou het een goede zaak vinden als er in de regio Haarlemmermeer een meldpunt komt waar meisjes en jonge vrouwen terecht kunnen die het slachtoffer zijn geworden van pooierboys (ook wel loverboys genoemd). De PvdA-raadsleden Anne de Rooij en Tom Horn hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd of het dit streven wil steunen.

Aanleiding voor de schriftelijke vragen van de PvdA is een recent artikel in het Haarlems Dagblad, waarin een politieman die gespecialiseerd is in de bestrijding van mensenhandel aangeeft dat pooierboys nog te vaak uit handen van justitie blijven. Ook de pleit voor een regionaal meldpunt om de daders sneller te kunnen pakken.

De PvdA’ers zeggen in de brief aan B en W dat het seksueel uitbuiten van vrouwen zo hard mogelijk moet worden aangepakt. Daarom vragen de sociaal-democraten zich af of B en W zich herkennen in het beeld uit het krantenartikel dat in deze regio nog niet alles uit de kast wordt gehaald om vrouwenhandel en uitbuiting te bestrijden. De fractie meent dat hier een taak is weggelegd voor het Veiligheidshuis of voor het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie