Jongerencentrum langs Waddenweg nog niet zeker

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

Dat gesprek vond overigens plaats na forse kritiek van een aantal bewoners van het appartementencomplex en dan met name de heer Slot. Hij zegt een brief te hebben waarin bevestigd wordt dat de huisvesting van Pier K tijdelijk is. Met als aanvulling dat het terrein, na het verwijderen van de noodlokalen, opnieuw ingericht wordt als openbaar groen.

Bewoners na gesprek met wethouder: ‘Wij wachten ontwikkelingen af’ HOOFDDORP - Het is nog lang niet zeker dat de tijdelijke voorzieningen van Pier K langs de Waddenweg plaatsmaken voor een jongerencentrum. Dat laat de woordvoerder van wethouder Nederstigt weten. Hij bevestigt daarmee meteen het gesprek dat bewoners van het appartementencomplex Vliehors recht tegenover de beoogde bouwlocatie hebben gehad met de wethouder.

Dat moment van verwijderen is aanstaande, want Pier K gaat op 3 januari 2011 van start in het nieuwe cultuurgebouw aan het Raadhuisplein. Net als de openbare bibliotheek overigens.

“Dus”, was de conclusie van de heer Slot, tot enkele weken geleden, ”de houten gebouwen gaan weg en wij krijgen er groen voor terug. Precies zoals de gemeente een aantal jaren geleden heeft toegezegd en waarvan ik een schriftelijke bevestiging heb.”

Groot was dan ook zijn verbazing toen bleek dat de gemeente, zonder daarover rechtstreeks te communiceren met de bewoners van het appartementencomplex, voor de locatie een heel andere bestemming in de planning had opgenomen: een jongerencentrum.

“Let wel - we hebben niets tegen zo’n voorziening. Maar we hebben als bewoners willens en wetens ongeveer tien jaar geleden ons appartement gekocht met de wetenschap van een groen gebied voor de deur. Net zoals we allemaal wisten dat er een bussluis lag. Aan die bussluis wordt niet getornd met als één van de argumenten ‘dat bewoners dit al wisten vóór de aankoop van hun woning’. Volgens ons moet die redenatie ook opgaan voor het groengebied. Daar hebben we bij wijze van spreken ‘voor getekend’. Dat er een tijdelijke voorziening voor Piek K heeft gestaan, doet daar niets aan af. Je kunt je als gemeente niet eenzijdig aan een afspraak onttrekken.”

Wethouder Nederstigt liet vorige week tijdens een gesprek met de bewoners weten begrip te hebben voor hun kritische houding. Op tafel lag de bewuste brief, mét handtekening.

“Hij gaf toe dat het netter was geweest de bewoners beter te informeren”, aldus de heer Slot, die het gesprek als vruchtbaar wil omschrijven. “We hebben ons verhaal kunnen doen. Er werd naar ons geluisterd en er zijn duidelijke afspraken gemaakt over hoe nu verder. Eén van die afspraken is dat de gemeente ons bij elke stap informeert en dat we dus niet opnieuw voor een verrassing komen te staan.”

De woordvoerder van wethouder Nederstigt, Remco Asselbergs, kan een en ander bevestigen. “Het was een duidelijk en goed gesprek en dat van die afspraak om bewoners op de hoogte te houden, klopt.” Een conclusie als ‘de jongerenvoorziening is dus van de baan’ vindt hij veel te ver gaan. “Die jongerenvoorziening moet er komen in Floriande. Maar waar precies, dat is nog lang niet bekend.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie