‘Voedselbank heeft alle inzamelacties hard nodig’

16 december 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - “Het wordt steeds moeilijker om de pakketten die wekelijks worden uitgedeeld aan de ongeveer 90 huishoudens van voldoende levensmiddelen te voorzien. Daarom zijn we blij met alle acties die worden gehouden voor de Voedselbank”, laat Dimph Pullens, bestuurslid van de Voedselbank Haarlemmermeer weten. Zij constateert verheugd dat met de kerstdagen in het vizier, veel acties op touw gezet worden om de Voedselbank te ondersteunen. “Broodnodig, want het aanbod aan levensmiddelen dat rechtstreeks door bedrijven wordt aangeleverd staat flink onder druk en het aantal hulpbehoevende gezinnen is vanaf begin dit jaar met 50 procent toegenomen.”

Vervolgens: “Er zijn gelukkig scholen, verenigingen en bedrijven die voedsel en geld inzamelen. Zo spelen teams van Basketbal Vereniging Hoofddorp in Het Spectrum wedstrijden gekoppeld aan een voedselinzameling. Ouderenwerk in het zuiden van onze polder schenkt voor 100 euro aan boodschappen. De basisscholen De Tovercirkel, De Regenboog en Opmaat gaan kratten vol levensmiddelen verzamelen en dan is er nog de actie van Health City die een week sporten weggeeft bij het inleveren van 3 of meer houdbare producten. Fantastisch.”

Zelf houdt de Voedselbank op zaterdag 18 december een grote inzamelingsactie bij Dirk van den Broek in Hoofddorp-centrum. Het winkelend publiek krijgt daar een wensenlijstje met bruikbaar materiaal. Zie tevens www.voedselbankhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie