Kerstinloop met levende kerststal op eerste kerstdag

16 december 2010 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De rooms-katholieke kerk aan de Anthoniusstraat in Nieuw-Vennep organiseert ook dit jaar voor eerste kerstdag een kerstinloop. Naast een levende kerststal kunnen bezoekers meezingen met het gelegenheidskoor, worden er verhalen voorgelezen en kan groot en klein zich creatief uitleven. Dit alles onder het genot van warme chocolademelk en glühwein. De kerk is open van 14 tot 16 uur.

“Met deze kerstinloop bieden we mensen een mooie gelegenheid om er op Eerste Kerstdag, zo tussen brunch/lunch en kerstdiner, even op uit te gaan”, aldus parochiebestuurslid en organisator Lano Jansen. Hij verwacht weer veel bekijks voor de levende kerststal met Maria, Jozef en het kindje, waarbij zelfs echte schapen niet ontbreken.

De al jaren succesvolle kerstinloop staat vooral in het teken van ‘elkaar ontmoeten’. Kinderen mogen kerststukjes maken, kleuren, knippen en plakken. Het liturgisch centrum fungeert als talentenpodium waar kinderen hun zangkwaliteiten mogen uitproberen, maar waar traditiegetrouw ook spontaan een gelegenheidskoor kerstliederen zingt. De doopkapel wordt omgetoverd tot verhalengrot om kinderen te laten luisteren naar mooie verhalen.

Er is een stand met informatie over, onder meer, de verschillende koren en over activiteiten die de kerk verder organiseert. Bezoekers kunnen zich daar door parochiebestuursleden laten informeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie