Geen koudetoeslag voor gezinnen met minimum

23 december 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Huishoudens die van een inkomen moeten rondkomen tot 120 procent van het sociaal minimum en die komende winter extra geld kwijt zijn om hun huis warm te stoken, hoeven vooralsnog niet te rekenen op een extraatje van de gemeente. Een motie van de HAP met dat voorstel werd vorige week tijdens de raadsvergadering door een meerderheid verworpen.

Aanleiding voor het voorstel van de HAP was de vorige strenge winter, waarin ook minima meer geld hebben uitgegeven aan verwarming. De aankomende winter dreigt minstens zo lang en koud te worden, zo zei raadslid Peter van Groenigen, en daarom was het goed de minima een koudetoeslag toe te kennen. De HAP dacht aan 50 euro voor alleenstaanden en 100 euro voor huishoudens met meer personen.

Hoewel veel fracties het voorstel sympathiek vonden, werd de motie slechts gesteund door HAP, GroenLinks, TrotsopNederland en ChristenUnie-SGP. PvdA-raadslid Mieke Booij vond dat eerst maar eens de winter moet worden afgewacht. CDA en D66 volgden dat standpunt. De VVD was fel tegen. Fractieleider Kuipers noemde de toeslag ‘doorgeslagen en pervers’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie