‘MeerWaarde krabbelt weer overeind’

23 december 2010 om 00:00 Nieuws

De raad besprak zowel de subsidie voor MeerWaarde over 2009 als het programma van eisen voor het komend jaar. De meeste zorgen gingen uit naar de financiële situatie van de veelgeplaagde organisatie. VVD-raadslid Marco Jonkhout sprak over ‘gigantische gaten in de begroting’. Ook andere fracties waren somber over de gang van zaken bij MeerWaarde.

Wethouder Bak optimistisch over financiële toekomst van welzijnsorganisatie HOOFDDORP - De welzijnsorganisatie MeerWaarde is financieel langs de rand van de afgrond gegaan. De instelling is echter in staat de komende jaren weer overeind te krabbelen. Dat zei wethouder Steffe Bak van Welzijn vorige week tijdens een debat in de gemeenteraad.

Wethouder Bak erkende dat de situatie ‘uitermate zorgelijk’ is geweest, zeker nadat in de afgelopen maanden nieuwe financiële problemen boven water zijn gekomen. Inmiddels is MeerWaarde erin geslaagd om het tekort over 2009 tot minder dan 45.000 euro te beperken. Bak zei ervan overtuigd te zijn dat de organisatie er vanaf nu in slaagt de huishouding op orde te houden. Er zijn dwingende en bindende afspraken gemaakt met de top van de welzijnsorganisatie en de gemeente zit er bovenop dat die afspraken ook worden nagekomen, aldus de wethouder.

PvdA-raadslid Anne de Rooij vroeg aandacht voor het salaris van de top van MeerWaarde. Ze concludeerde uit de jaarrekening van de organisatie dat de directeur meer dan 222.000 euro per jaar verdient. Dat is ruim boven de ‘Nobel-norm’ die de raad eerder als grens heeft gesteld. Wethouder Jeroen Nobel van Financiën reageerde daarop met de mededeling dat het inkomen van 222.000 volgens hem voor drie directieleden gold. Hij ging dat nog uitzoeken. De Rooij behield haar twijfels, want uit de jaarrekening blijkt volgens haar anders.

Wat de activiteiten voor 2011 betreft ontstond er bij fracties verbazing over de beoogde sluiting van jongerencentrum de Cube. Volgens HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water kan van sluiting geen sprake zijn zonder een besluit van de gemeenteraad. Wethouder John Nederstigt van Jeugdzaken zei dat de Cube als jongerencentrum niet voldoet. “Zoals het nu opereert past het niet in onze toekomstvisie. Bovendien is het ook mijn taak om goed op de centjes te letten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie