Hoofdvaartkerk tijdelijke repetitieruimte Excelsior

17 februari 2011 om 00:00 Nieuws

Een bordje Te Koop staat er (nog) bij de voordeur. Maar inmiddels is wel duidelijk dat het bestuur van de Protestantse Gemeente Hoofddorp vergaande plannen heeft het kerkgebouw aan de Hoofdweg te verkopen. Er is zelfs al een prijs bekend en voor de wijkgemeente die er nu nog in kerkt is zelfs al een ‘einddatum’ bepaald. Per september is het karakteristieke gebouw, het oudste kerkgebouw van Haarlemmermeer en een monument, niet meer wekelijks inzetbaar als vierplek. Kerkgangers en wijkbestuur oriënteren zich nu op een andere kerkplek.

Muziekvereniging oefent elke week met twee orkesten in kerkzaal HOOFDDORP - Nee, ze zijn geen potentiële koper van het kerkgebouw aan de Hoofdweg. Maar tijdelijk huren, dat is op dit moment een hele goede optie voor Muziekvereniging Excelsior Hoofddorp. Dinsdag- en donderdagavond wordt er geoefend in de Hoofdvaartkerk, ter voorbereiding op een concert op 21 mei.

Wie de nieuwe gebruiker wordt, is nog lang niet zeker. Muziekvereniging Excelsior Hoofddorp zal dat zeker niet worden al maken de muzikanten er op dit moment wel met veel plezier gebruik van. Dinsdag- en donderdagavond oefenen het opleidingsorkest en het harmonie-orkest in de grote kerkzaal. Dat doen ze nu al weer een paar weken tot ieders genoegen en voorlopig tot en met eind maart. Dan legt het bestuur aan de leden het voorstel voor om nog tot september door te huren. Stephan Lachner, secretaris van de muziekvereniging, verwacht dat de leden daar volmondig ja op zeggen.

“Ons oude clubgebouw in het Arnolduspark is al zo’n dertig jaar oud en voldoet al lang niet meer aan de eisen die je aan een oefenruimte voor een muziekverenging mag stellen. Het kerkgebouw is gewoon veel beter, ook al galmt het hier behoorlijk.” Dat ze hier oefenen heeft alles te maken met de Dag van het Monument. Excelsior gaf op die zaterdag een concert in de kerk en dat beviel zo goed,dat via het kerkbestuur gevraagd werd of er wellicht huurmogelijkheden waren. “We waren zelf al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie en dit is een hele goede tijdelijke oplossing.”

Het kerkbestuur liet wel meteen dat er geen huurovereenkomst gesloten kon worden voor onbepaalde tijd. “Zodra onze algemene ledenvergadering akkoord gaat, wordt het een huurcontract tot september dit jaar.”

Dat is ver na 21 mei, de datum waarop Excelsior een concert geeft en waar nu druk voor geoefend wordt. Het concert is in Schouwburg De Meerse, op de Dag van de Amateurkunst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie