Bejaarde man na babbeltruc beroofd van bankpas

18 februari 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Een bejaarde bewoner aan de Sparrenlaan is donderdagmiddag beroofd van zijn bankpas. Een verzorgd uitziende meneer belde aan met de vraag of hij even een nummer in de telefoongids mocht opzoeken. Op het moment dat de bewoner de telefoongids ging halen is er een tweede man de woning binnen gegaan. Deze heeft de bankpas van de oude man ontvreemd. De bewoner merkte meteen na vertrek van het tweetal dat zijn pas verdwenen was en heeft deze laten blokkeren. Enkele ogenblikken later belde er een persoon die zich voordeed als bankmedewerker en deze wilde graag nog even weten wat de pincode was van de meneer.

De politie is opzoek naar de twee mannen die aan de deur zijn geweest en roept daarom mensen op die de mannen hebben gezien in de straat of omgeving. Getuigen kunnen contact op nemen met de politie via 0900-8844. Van één van de twee is een beperkt signalement bekend, het gaat om een man van rond de 20 jaar met donker haar en een bol gezicht.

Het gebeurt met regelmaat dat mensen aanbellen, vaak bij oudere mensen, met een zielig verhaal of zich voordoen als medewerker van een bedrijf of instelling. Met een babbeltruc kletsen ze zich de woning binnen, waarna er geprobeerd wordt om geld of bankpasjes te stelen. De politie wil mensen waarschuwen voor deze zogenaamde babbeltruc. Het Haarlem College heeft in samenwerking met Politie Kennemerland een preventievideo gemaakt waarin duidelijk te zien is hoe doortrapt een babbeltruc kan zijn. Met deze video hoopt de politie ouderen alert te maken. Klik op het video-icoontje onder de foto om de video te bekijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie