Op de fiets naar oecumenische wake door Hoofddorpse kerken

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL - In de periode t/m 24 april (Pasen) worden dit jaar negen zogeheten Schipholwakes gehouden bij het detentiecentrum voor vreemdelingen op Schiphol Oost. Zondag 3 april is de organisatie in handen van de Hoofddorpse kerken. Om die reden wordt in tal van kerken voorafgaand aan de wake aandacht geschonken aan het lot van mensen in een detentiecentrum.

De wake zelf begint om 14 uur. Om 12.45 uur start bij de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg een fietstocht naar het detentiecentrum. De fietsroute gaat over de Kruisweg richting Aalsmeer, bij de brug over de ringvaart linksaf richting Ten Pol.

Tussen 13.15 en 13.30 uur gaan vanaf het kerkplein enkele auto's naar de plaats van de wake. Wie nog een plaats in de auto vrij heeft of met de fiets gaat, kan dat doorgeven via heminkjan@introweb of secretariaat@hjoannesdedoper.nl.

De Schipholwakes worden gehouden om de mensen in het detentiecentrum (zij wachten daar op een verblijfsvergunning of om het land uitgezet te worden) een teken van medeleven te geven. Er wordt meteen stilgestaan bij de slachtoffers van de Schipholbrand in 2005.

Voor meer informatie, zie www.kerkeninhoofddorp.nl of www.schipholwakes.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie