Duurzaamheidplan aanvaard

14 april 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ondanks de nodige kritiek en twijfels heeft vorig week donderdag toch een grote meerderheid van de gemeenteraad voor het voorstel Ruimte voor Duurzaamheid van wethouder John Nederstigt gestemd. Alleen de fracties van Forza! Haarlemmermeer, TrotsopNederland en Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) stemden tegen.

De gemeenteraad had afgelopen tijd twee langdurige debatten nodig om het duurzaamheidplan te bespreken. Daarbij kreeg wethouder Nederstigt het soms zwaar te verduren. Het voornaamste verwijt was dat zijn plan erg vaag was en niet duidelijk aangaf op welke punten het vastgestelde klimaatbeleid uit 2009 worden voortgezet.

De wethouder stuurde vorige week een aanvullende brief aan de gemeenteraad om een meerderheid achter zijn plannen te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt. De raad nam wel unaniem een motie van de PvdA aan dat Nederstigt al in september met een overzicht moet komen wat alle activiteiten en projecten op het gebied van duurzaamheid tot nu toe hebben opgeleverd.

Hoewel dus de meeste partijen voor stemden, was er nog altijd geen enthousiasme. Sommige fracties stelden dat de tijd van praten voorbij is en dat wethouder Nederstigt met resultaten moet komen. “Geen woorden maar daden”, zo vatte VVD-raadslid Rob Koster zijn gevoelens samen.

Forza! stemde tegen, zo zei fractieleider Paul Meijer, omdat duurzaamheid volgens hem geen kerntaak is van de gemeente. In het licht van de komende bezuinigingen kan het geld beter anders worden besteed. Trots en SRH waren dat met Forza! eens.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie