Jessica Buter wil aanhaken bij proces

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De beoogd exploitante van de coffeeshop aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep, Jessica Buter, wil graag aanhaken bij de rechtszaak die de omwonenden en de Dorpsraad van Nieuw-Vennep hebben aangespannen tegen de gemeente. Dat heeft zij laten weten in reactie op de aankondiging van de bewoners en de Dorpsraad.

Vorige week brachten omwonenden en Dorpsraad naar buiten het besluit dat burgemeester Theo Weterings vorige maand nam om Jessica Buter een exploitatievergunning voor de duur van een jaar te verlenen bij de rechter gaan aanvechten. Dorpsraadvoorzitter Thomas Hendriksen liet blijken dat zijn dorpsraad niet anders kon dan zich aan de zijde van de omwonenden te scharen, omdat zo’n groot deel van de Vennepers tegen de komst van de coffeeshop is.

De beslissing van omwonenden en dorpsraad komt voor Jessica Buter niet als een verrassing. “Het lag natuurlijk in de lijn der verwachting dat zij het besluit van de gemeente gaan bestrijden.” Volgens de Vennepse ligt het voor de hand dat zij zich in de juridische procedure als partij bij de gemeente aansluit. “We willen graag tijdens de zitting op 9 mei het woord voeren. Ik weet nog niet of ik dat zelf zal doen of mijn advocaat.”

Hoewel Jessica Buter in de rechtszaak dus graag samen wil optrekken met de gemeente, is zij niet voor de volle honderd procent gelukkig met de verleende vergunning. Al eerder maakte zij duidelijk veel problemen te hebben dat de vergunning slechts een jaar geldig is. Burgemeester Weterings koos voor één jaar, omdat er vanuit Den Haag een aanscherping van het coffeeshopbeleid wordt verwacht. Zo wordt de verplichte afstand tussen coffeeshop en scholen vermoedelijk uitgebreid van 250 naar 350 meter. In dat geval is de locatie Venneperweg 443 ongeschikt. Jessica Buter zegt dat ze nog niet heeft besloten of ze die duur van één jaar bij de rechter gaat aanvechten. “We zijn er nog over in beraad.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie