Hoofddorper gaat steentje bijdragen aan betere wereld

19 mei 2011 om 00:00 Nieuws

De 41-jarige Bert Hulshof vliegt zaterdag niet in zijn uppie naar Chennai. Hij maakt deel uit van de 16 mensen tellende bouwploeg India 4. Collega’s van hem die net als hij geraakt werden door het mooie verhaal van Pieter Pelt. Hún directeur van hún bedrijf Stiho, een groothandel in bouwmaterialen. Het bedrijf bestaat 85 jaar. Voor de 700 medewerkers een daverend feest met duurbetaalde artiesten organiseren was een koud kunstje geweest. Pelt deed het liever anders. “We zijn er niet alleen om winst te maken, we moeten ook aan onze medemens denken”, zei hij 10 jaar geleden bij het 75-jarig bestaan. Diep onder de indruk van wat Habitat for Humanity doet werd besloten om in nauwe samenwerking met deze organisatie 75 huizen te bouwen op Sri Lanka. Daarna werd er elk jaar ergens op de wereld gebouwd.

Bert Hulshof: ‘Trots op Stiho die mij deze kans biedt’ HOOFDDORP - Nog een paar dagen en dan vertrekt Hoofddorper Bert Hulshof naar India. Zijn koffer boordevol enthousiasme om in de hitte daar een stukje idealisme te gaan realiseren: huizen bouwen voor mensen die niets hebben.

Vanwege het 85-jarig bestaan zijn de zaken nog grootser aangepakt. In estafettevorm bouwen ploegen van zo’n 15 tot 20 Stiho-medewerkers in de periode 23 april tot en met 19 juni in Guatemala, India, Malawi en Indonesië zoveel mogelijk huizen voor arme gezinnen. “Die landen worden acht weken gebombardeerd met blanke mensen die zo gek zijn huizen te bouwen”, zegt Bert gekscherend. Twee jaar geleden was hij zo ‘gek’ om in Lesotho te helpen bouwen aan huizen voor aids-weeskinderen. “Je leert dat je vooral niet moet willen bouwen op onze Hollandse manier, maar het moet doen zoals zijn het daar doen. Niet de blanke uit hangen die het zo goed weet”, stelt de manager van de vestiging Amsterdam Houthavens.

In de plaats Pondicherry aan de oostkust van India lost de ploeg van Bert hun voorgangers af. Ook hún groep wil in één week tijd, samen met de lokale mensen zoveel mogelijk bouwen. Met een veel lichtere koffer gaan ze terug. “Shirts, broeken, veiligheidsschoenen, alles laten we achter voor de mensen daar die het allemaal goed kunnen gebruiken. Ik ben blij dat ik deze kans krijg en trots op Stiho die mij deze kans biedt. Een klus als deze geeft veel voldoening.” Echtgenote Ineke en dochter Carmen staan helemaal achter het goede werk dat Bert gaat doen. Ineke: “Toerisme is leuk, maar écht in de keuken kijken is veel oneindig leuker.” Dochterlief: “En ik mag gezellig bij mama slapen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie