Locatie MeerLive onzeker

26 mei 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - ‘MeerLive heeft zijn nieuwe plek’. Dat stond 28 april met grote letters op de voorpagina van de Hoofddorpse Courant. Peter Abbing en Martin Langeveld, de mannen achter het gratis en meerdaags muziekfeest, keken bijzonder blij. Zij hadden te horen gekregen dat, in overleg met de gemeente, het parkeerterrein op de hoek Nieuweweg en Kruisweg omgebouwd wordt tot MeerLive-terrein.

Nu blijkt echter dat die zekerheid iets minder zeker is dan gedacht. Met name vanuit de hoek van Kruiswegbewoners (en Kruisweg-ondernemers) komen signalen dat zij de komst van MeerLive niet zo zien zitten. Daar voeren zij diverse redenen voor aan, met als belangrijkste de vrees voor overlast, de hoeveelheid geluid en het tijdelijk verlies van parkeerplaatsen. De kans dat er bezwaren gemaakt worden tegen de vergunning is dan ook bijzonder groot.

Martin Langeveld, één van de organisatoren, is niet verbaasd, maar hoopt meteen wel op begrip. “We hebben samen met de gemeente alle opties bekeken om MeerLive opnieuw in het centrum te houden. Deze locatie is dan de enige goede plek waar het kan. En ja, er komen heel veel mensen naar MeerLive en ja, er is dus geluid te horen. Maar aan de andere kant: het gaat om één keer per jaar en we doen er echt alles aan om (geluids)overlast te vermijden. We laten daarvoor zelfs speciale muziekapparatuur overkomen uit Duitsland.”

Wat de organisatoren ook doen, is het organiseren van een informatiebijeenkomst. Daar gaan ze de omwonenden uitgebreid informeren over MeerLive. Een datum is nog niet bekend. Zodra die vaststaat, krijgen de bewoners en ondernemers een uitnodiging.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie