Zwanenburg massaal naar raad

9 juni 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Bezorgde inwoners en vertegenwoordigers van organisaties gaan inspreken en de dorpsraad gaat haar leden aansporen massaal aanwezig te zijn bij de raadsvergadering van 23 juni wanneer daar het project Hart van Zwanenburg wordt besproken.

In Zwanenburg vragen ze zich ernstig af of alle raadsleden wel volledig op de hoogte zijn met alles wat er speelt rond het project Hart van Zwanenburg. Zoveel werd duidelijk tijdens de onlangs gehouden bestuursvergadering. De informatie-avond op 24 mei waarbij de gemeente een nieuw plan presenteerde, stond hoog op de agenda.

Voorzitter Peter Vreeswijk bekende dat hij sinds die avond aan de valium zit. Hij en zijn medebestuursleden noemden de bijeenkomst ‘één groot debacle met verder gegroeid wantrouwen’. Gevreesd wordt dat de door Stichting Leefomgeving Schiphol toegezegde subsidie die bestemd is voor de verbetering van het dorp, niet verstrekt wordt. Dit omdat het onlangs gepresenteerde plan niet gedragen wordt door de bevolking. Het bestuur vroeg zich af hoe de gemeente er voor gaat zorgen dat er vóór 1 oktober, de dag dat de subsidieaanvraag moet zijn ingediend, wél voldoende draagvlak voor is voor het omvangrijke project Hart van Zwanenburg.

“Het is nog maar een vlekkenplan, het is nog lang niet definitief, kreeg Zwanenburg op 24 mei te horen”, bracht Vreeswijk de presentatie in herinnering. “Maar de raad moet er binnenkort wel over gaan stemmen. Hoe kunnen onze volksvertegenwoordigers nu een gedegen afweging maken over een voor Zwanenburg uiterst cruciaal plan dat nog slechts een vlekkenplan is”, vroeg de preses zich af.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie