Paarden staan te trappelen voor kortebaanwedstrijden

9 juni 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Zachtjes gaan de paardenvoetjes. Het is zeker niet van toepassing op 24 juni wanneer na vijf jaar de kortebaanwedstrijden in Zwanenburg terug zijn.

Vanuit de paardenwereld is er een grote belangstelling om aan de races in Zwanenburg mee te doen. Op het parcours, gelegen op het complex van HSC De Bataaf, gaan veel toppaarden hun beste beentje voorzetten. De reacties in het duodorp over de terugkeer van de draverij zijn louter lovend hebben Eddy Vaandering en Louis Wildschut van Stichting Kortebaandraverij Zwanenburg/Halfweg gemerkt. “Mensen laten weten blij te zijn dat het evenement weer terug is. Dat de draverij leeft is goed te merken aan het grote aantal sponsors en vrijwilligers. We zijn ze daar dankbaar voor want zonder hen geen draverij.”

De hoofdprijs is een bedrag van 2.500 euro. Er zijn ook ere-prijzen. Deze zijn beschikbaar gesteld door Kesbeke Tafelzuren. Brood meenemen naar de draverij is niet nodig want ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Direct na de laatste omloop zijn er optredens van diverse artiesten.

De draverij begint om 13.30 uur. De baan is open vanaf 12.30 uur. De entree bedraagt 5 euro (tot 16 jaar gratis). Het entreegeld is inclusief een programmaboekje en een munt waarmee bij de totalisator een gokje gewaagd kan worden. Dit vanaf de derde omloop.

De ingang van de baan is aan De Heining en dus niet aan Kinheim, zoals gebruikelijk. Fietsen kunnen op een deel van de wielerbaan geparkeerd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie