Beveiliging Symfonie verrast door ruim honderd 'flash mobbende' leerlingen

16 juni 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Hoe maak je reclame voor jouw school voor openbaar onderwijs? Door folders uit te delen? Of door een berichtje de digitale snelweg op te sturen? Dinsdag kozen de basisscholen voor openbaar primair onderwijs voor geen van deze twee opties, maar voor een andere moderne methode. Zij gingen 'flash mobben' in diverse winkelcentra, waaronder de Symfonie in Nieuw-Vennep.

Een flash mob is eigenlijk niet meer en niet minder dan een inderhaast bijeengeroepen bijeenkomt op een specifieke locatie. Zo'n bijeenkomst wordt afgesproken via het mobiele telefoonverkeer en duurt maar enkele minuten. Het doel is eenvoudig: aandacht vragen voor een speciaal onderwerp.

Dinsdag was dat onderwerp de SOPOH-school. SOPOH staat voor Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer, vandaar dat de leerlingen van de groepen 7 en 8 aan de flash mob mochten meedoen. Op de afgesproken locaties voerden zij in ongeveer twee minuten een van tevoren ingestudeerde dans op. De leerlingen van de lagere groepen deden dat gelijktijdig bij de eigen school.

De hele actie is bedoeld om de SOPOH-scholen te promoten en de wijze van onderwijs geven op een openbare basisschool.

De actie zelf was een complete verrassing voor de bezoekers van het winkelcentrum inclusief de beveiliging. Laatstgenoemde liet zelfs weten enigszins onaangenaam verrast te zijn, want er was geen toestemming gevraagd om in één keer met zoveel leerlingen op één locatie bij elkaar te zijn. "Stel dat nu een brandalarm af gaat. Dan hebben we wel een probleem."

Omdat de actie maar enkele minuten duurde, greep hij niet in.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie