Proef met openen van bussluis aan Waddenweg toch in oktober van start

23 juni 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De proef met het buiten de spits openstellen van de bussluis aan de Deltaweg/Waddenweg in de wijk Floriande gaat toch in oktober van start. Een deel van de gemeenteraad heeft zijn bezwaren laten varen na een brief van het college van B en W.

Vooral de PvdA pleitte er vorige maand nog voor om de proef desnoods een jaar uit te stellen, omdat deze volgend jaar voor een deel samenvalt met de reconstructie van het Leenderbos. Dat zou de proef met het openstellen van de bussluis flink kunnen beïnvloeden, zo waren meerdere raadsfracties bang.

In de brief aan de raad schrijft het college dat er in de wijk Overbos tijdens de operatie bij Leenderbos obstakels worden geplaatst om sluipverkeer te voorkomen. Deze obstakels zorgen voor dat automobilisten tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de hoofdwegen en niet door Overbos gaan rijden. Bovendien komen er duidelijke omleidingsroutes.

Verkeerswethouder Michel Bezuijen verzette zich tijdens het debat met de gemeenteraad al hevig tegen uitstel van de proef in Floriande of de werkzaamheden bij Leenderbos. Volgens hem zitten inwoners van Overbos al heel lang te wachten op aanpak van het kruispunt en is ook uitstel van de proef niet wenselijk. De wethouder zei dat beide operaties ook goed te combineren zijn.

De PvdA heeft zich laten overtuigen door de brief van het college, zo zei fractievoorzitter Tom Horn. Andere raadsfracties sloten zich bij dat standpunt aan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie