Pascal de Haas wordt de eerste

30 juni 2011 om 00:00 Nieuws

Jarenlang hing er een poster van een gapende vrouw. Met ingang van vrijdag 1 juli krijgt de zuidmuur van het Cultuurgebouw echter een andere blikvanger: een ‘video wall’ van 83 cm hoog en 8 meter breed. Een soortgelijke video wall c.q. lichtkrant wordt bevestigd aan de voorkant van de toneeltoren van De Meerse. De installaties laten elke dag een andere naam zien, te beginnen met die van Pascal de Haas. Zijn naam werd getrokken uit de eerste tien inzendingen.

HOOFDDORP - Pascal de Haas krijgt als eerste zijn naam te zien op de video wall op de zuidmuur van het Cultuurgebouw en op de toneeltoren. Die belofte, gedaan tijdens de opening van het cultuurgebouw, wordt vrijdag 1 juli gestand gedaan.

De oproep van de gemeente om via www.hetcultuurgebouwisvanonsallemaal.nl namen door te geven die vervolgens voor één dag aan het nieuwe Cultuurgebouw verbonden worden, heeft in de afgelopen maanden ongeveer 250 namen opgeleverd. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Volgens de voorlichter kunnen inwoners zich nog steeds via de speciale site melden voor een naamsvermelding.

Het idee van de naamgeving dateert van begin dit jaar en had alles te maken met de feestelijke en officiële opening van het Cultuurgebouw. “Dit gebouw is voor ons allemaal”, liet wethouder Arthur van Dijk toen weten. “Dus geef je op en jouw naam komt één dag op het gebouw te staan.”

De borden worden vrijdag 1 juli onthuld, direct voorafgaand aan de finale van de Popprijs HLMRMEER in Podium Duycker.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie