Scholen wijden nieuwe muziekkoepel in tijdens Scholenfestival

30 juni 2011 om 00:00 Nieuws

De Brede School Bornholm wordt gevormd door de scholen Bikube, Klippeholm en Vesterhavet. Deze drie scholen, goed voor zo’n 700 leerlingen, hebben allemaal een eigen schoolgebouw. Dat blijft zo, maar in het kader van de Brede School gaan de scholen hun huidige samenwerking nog verder intensiveren. Het uiteindelijk doel is dat leerlingen, ouders en wijkbewoners - nog meer dan voorheen - gezamenlijk werken aan een leefbare en prettige wijk.

HOOFDDORP - Onderwijswethouder Nederstigt geeft vrijdag 8 juli het officiële startsein voor de Brede School Bornholm. Op dat moment wordt meteen de muziekkoepel op het IJveldje ingewijd. Beide acties maken deel uit van een muziekfestival dat om 13 uur begint.

Daarbij krijgen ze de hulp van andere partners, zoals wijkraad, MeerWaarde, Pier K en Sportservice Haarlemmermeer, waardoor er vanuit één perspectief aandacht wordt besteed aan onderwijs en welzijn. In relatie tot de scholen gaat het dan onder meer om buitenschoolse opvang, kunst en sportfaciliteiten.

De start van de Brede School Bornholm wordt vrijdag 8 juli gevierd met een heus Scholenfestival waaraan alle drie de scholen meedoen. Die naam is gekozen door een kinderjury (Rik en Romy). De bedenker is Annelène Lammers. Zij is een leerlinge van groep 8 van Vesterhavet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie