Koploper kloppen lijkt hobby Hoofddorp (zon.)

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - "Ik vind dat vandaag weer goed te zien was dat wij in balbezit hartstikke aardig kunnen voetballen'', wilde Stefan Teeken graag kwijt. "En ook in de omschakeling balbezit balverlies hebben we vandaag heel hard gewerkt. We speelden toch tegen een van de koplopers, een ploeg die maar weinig tegendoelpunten had geïncasseerd. En wij maken er vandaag vier.''

Na Soest, dat vorige week als een van de koplopers aan de wedstrijd tegen Hoofddorp begon, werd nu Houten aan de zegekar van Hoofddorp gebonden. Binnen vijf minuten had Nick de Jong de score al geopend in een wedstrijd die heel open begon. Ook Houten zocht openingen in de defensie van Hoofddorp en tot twee keer toe moesten verdedigers van de thuisploeg ingrijpen om een doelkans van de gasten te voorkomen. Daarbij had de scheidsrechter het voordeel van de twijfel ook aan Houten kunnen geven. Dan zou de bal op de stip zijn beland.

De bal ging niet op de stip bij Hoofddorp en de bal ging evenmin op de stip bij Houten toen Danny Hendriks iets te gretig naar de grond ging. Hendriks kreeg geel voor een Schwalbe en even later stond het 1-1 na balverlies van de thuisploeg en een snelle omschakeling van Houten. In de 30e minuut legde Danny Hendriks heel secuur de bal achter de verdediging van de gasten en precies in de loop van Nick de Jong: 2-1.

Na rust verving Patrick Tol rechts in de verdediging de geblesseerde André Yesemba. ,,Met een sterke bank zoals wij die hebben, worden we niet minder als er gewisseld moet worden'', stelde Stefan Teeken tevreden vast. Vincent Partosoebroto leek koppend de 3-1 te scoren maar de bal kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in. Danny Hendriks was attent, hij vergrootte de marge tot twee doelpunten.

Wesley Kamerbeek en man van de wedstrijd Ibrahim Akkabi kregen kansen op meer voordat Danny Hendriks op aangeven van de goochelende Akkabi de 4-1 in de rechter bovenhoek deponeerde. Daarna creëerde de thuisploeg nog kansen voor invaller Redouane el Maimouni en Ibrahim Akkabi, maar meer dan vier tegendoelpunten hoefde Houten niet te slikken. Donovan Partosoebroto haalde met een katachtige reflex een zeker lijkende treffer uit zijn doel maar hij had pech dat de scheidsrechter kort voor tijd een buitenspelsituatie over het hoofd zag zodat de eindstand op 4-2 kon worden bepaald.