Schouw Getsewoud levert vooral positieve reacties op

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

Het is prachtig weer, op het moment dat vertegenwoordigers van de wijkraad Getsewoud, de Dorpsraad, de gemeente en Belangengroep Gehandicapten op de fiets stappen. Deze vrijdag gaan ze samen met wethouder Steffe Bak kijken hoe de openbare ruimte er bij staat, oftewel schouwen. Dat doet de groep aan de hand van een zogeheten Beheerkwaliteitplan, kortweg BKP. In dit boekwerkje wordt met behulp van foto’s aangegeven hoe de openbare ruimte (zoals plantsoenen) er uit moet zien. Komt de werkelijkheid overeen met het eerste plaatje (met de hoogste kwaliteitseis, zoals geen enkel grassprietje tussen de tegels), dan is de beloning een A. Staat er toch nog wat ongewenst kruid, dan volgt een B. En zo verder.

Eerste aannemers ‘bestraft’ voor niet nakomen afspraken NIEUW-VENNEP - De openbare ruimte laten onderhouden aan de hand van tevoren vastgesteld kwaliteitseisen werkt. Dat blijkt uit een schouw van de themaparken in Getsewoud. De aannemers moesten er aanvankelijk erg aan wennen, een aantal rekeningen is zelfs niet volledig betaald. Maar nu wordt het werk lachend gedaan.

Werken met het BKP was aanvankelijk voor iedereen nog even wennen, maar, zo wordt tijdens de schouw aangegeven, de praktijk leert dat het steeds beter gaat. Aannemers komen nu zelfs lachend binnen bij het servicecentrum. Terwijl er wel degelijk in de vorm van een korting op de uitbetaling ‘bestraffend’ is opgetreden omdat werk niet voldeed aan de gewenste kwaliteit. “Het is natuurlijk wel even wennen als je eerst maait ‘omdat het op de agenda staat’ en nu ‘zodra het tijd is’, geeft gebiedsmanager Jos Bontekoe aan. “Maar aannemers spelen steeds beter in op het BKP dat de gewenste kwaliteit aangeeft.’’

Over dat laatste is de wethouder goed te spreken en dat komt niet alleen door de zonnige weersomstandigheden. Het gras is gemaaid, de plantsoenen staan er goed bij, er ligt niet of nauwelijks zwerfafval en er zijn nauwelijks hobbels in het voetpad door het park dat ook gebruikt wordt als fietspad. Er zijn wel bewoners die klagen over auto’s die te hard rijden en over rozenbottels langs een looppad. Het eerste lijkt meer een verantwoordelijkheid van de bewoners zelf, het tweede wordt genoteerd als ‘punt van aandacht’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie