Squash: Herenteam MeerSquashHeroes start met nederlaag in nieuwe competitie

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het eerste herenteam van MeerSquashHeroes is het nieuwe squashseizoen niet goed begonnen. In eigen huis gingen de Hoofddorpers met 5-9 onderuit tegen Squash Maastricht.

Tommy Berden: "Marc ter Sluis zette de thuisploeg nog wel op voorsprong door in de eerste partij van de avond Tim van der Pluijm kansloos te laten. Het 18-jarige talent van MeerSquashHeroes, die vorig seizoen één keer won en één keer verloor van dezelfde Limburgse tegenstander, was vanaf het begin van het duel oppermachtig en kwam nimmer in de problemen: 11-4, 11-5, 11-6.

Interimkopman Frank Hartkoren slaagde er vervolgens niet in om de hoger aangeslagen Dylan Bennett te verrassen. Tegen de nummer twee van Nederland kwam de Hoofddorper pas laat in zijn spel. Hierdoor liep hij het grootste gedeelte van de wedstrijd achter de feiten aan, hetgeen resulteerde in een 6-11, 3-11, 9-11 nederlaag.

Het slotduel tussen Michael Fiteni en de 19-jarige Rick Penders moest daardoor de beslissing brengen. De sluwe Fiteni begon uitstekend en won de eerste twee games zonder noemenswaardige problemen. Halverwege het derde bedrijf draaide de partij echter om. De Hoofddorper kwam conditioneel in de problemen en zag zijn tegenstander groeien in de wedstrijd. Ondanks een matchbal in game vier slaagde hij er daardoor niet in om de winst naar zich toe te trekken: 11-4, 11-5, 5-11, 10-12, 3-11.

Volgende week komen de mannen van 'MeerSquashHeroes weer in actie. Dan spelen zij opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Flevoparq uit Dronten. Naast Hartkoren zullen dan ook Bart Ravelli en Natalie Grinham in actie komen voor de Hoofddorpse formatie. Voor Grinham wordt het de eerste keer dat ze namens MeerSquashHeroes uitkomt in de hereneredivisie."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie