Rolstoeldansen: Vierde plaats rolstoeldansers Miranda Molenman en Danny Castien in open wedstrijd

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zaterdagmiddag 15 oktober was voor de dansers van Walking Wheels uit Hoofddorp weer de eerste wedstrijd rolstoeldansen van het seizoen. Vier dansparen namen deel, één paar plaatste zich in de finale. Miranda Molenman en Danny Castien behaalden in duo-dansen uiteindelijk een vierde plaats.

Maureen Dijkman: "Tijdens de Holland Masters in Papendal, een internationale wedstrijd voor valide dansparen, zijn op zaterdag ook een categorie dansen voor mensen met een verstandelijke beperking ('s ochtends) en twee categorieën voor mensen met een lichamelijke beperking ('s middags) ingevoegd. Om die reden wijkt deze wedstrijd af van de gebruikelijke wedstrijden rolstoeldansen: er wordt vandaag geen onderscheid gemaakt in het dansniveau of de zwaarte van de handicap. Dansers die net gestart zijn met (wedstrijd) dansen en dansers die normaal deelnemen in de hoogste klasse staan samen op de vloer.

Twee paren van Walking Wheels gaan van start in de combi klasse (een zittende danser samen met een lopende partner) in een veld van 26 paren. Cecilia & Olga beleven sinds jaren hun herstart samen op de dansvloer. Jan Willem & Danny willen hun eerdere prestaties verbeteren. Deze paren dansen de vier ballroom dansen (Engelse wals, tango, Weense wals, quickstep). Voor hen volgt na de eerste ronde nog een ronde herkansingen. Daarna eindigt voor beide combi-paren helaas de wedstrijd.

De duo-dansers staan met acht paren op de vloer en dansen vier Latijns Amerikaanse dansen, te weten samba, cha cha, rumba en paso doble. De eerste ronde is een stevige strijd. Bij de herkansingen blijkt dat Miranda en Danny direct zijn doorgeplaatst naar de finale, Marga en Wieger gaan voor herkansingen de vloer op. Hoewel zij zeker aan de andere paren gewaagd zijn, beslist de jury anders, en eindigt het hier voor hen.

Miranda en Danny dansen hun finale met verve; een aantal figuren in hun programma dansen zij nu voor het eerst op een grote (wedstrijd)vloer. Hun inspanningen worden uiteindelijk beloond met een vierde plaats! Voor de rolstoeldansers is het bijzonder om aan al die internationale paren te laten zien wat rolstoeldansen is én omgekeerd om te leren van wat deze soms tot de wereldtop behorende dansparen laten zien.

Kijk voor meer informatie over de dansgroep op: www.walkingwheels.nl."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie