Basketbal: BV Hoofddorp een maatje te klein voor koploper Binnenland

26 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Vrijdagavond 25 november stond er voor de heren van BV Hoofddorp een thuiswedstrijd tegen Binnenland op het programma. De gasten uit Barendrecht zijn vorig seizoen terecht kampioen van de promotiedivisie geworden en zijn ook dit seizoen ijzersterk.

Ron Ribbelink: "BVH is bezig aan een mindere fase, met veel afwezige spelers, ook in deze wedstrijd ontbraken er twee. Ditmaal waren Jewan van Oostrum en Kevin van Duuren afwezig, laatstgenoemde is nu uit het gips en wordt binnenkort weer verwacht. Voor de thuisploeg was de opdracht niet zo moeilijk, de verdediging moest top zijn en in de aanval als team functioneren. Winnen van Binnenland was niet te voorzien, maar er voor spelen was een eis.

De opening was voor de ploeg uit Barendrecht, maar BVH counterde goed. Binnenland vluchtte al snel in een time-out en dat bracht resultaat. De gasten speelden scherper dan BVH en wist de af en toe te statisch spelende verdediging te omzeilen. Na de 1e periode was er een achterstand van 10 punten, bij een score van 16-26. De 2e periode zette BVH goed aan, verloor deze weliswaar, met 18-21, maar liet zich minder gemakkelijk verschalken. De 13 punten achterstand voelde toch niet zo slecht en de verwachting was dat Binnenland furieus aan de 3e periode zou beginnen.

Het was jammer dat de verdedigende intenties van de Hoofddorpse ploeg door de haperende aanval teniet werden gedaan. Ook deze periode ging verloren, met 11-19, maar ook hier was zichtbaar dat BVH met een compleet team meer in zijn mars heeft. Binnenland maakte het allemaal niet uit, de ploeg speelde gewoon goed door en kwam vanaf de driepuntlijn een aantal keren tot scoren. De gasten zijn qua team al langere tijd bij elkaar, zijn in balans en vinden gemakkelijk de open man. Het siert Hoofddorp, ondanks het verlies in de 4e periode, dat er toch geprobeerd werd iets van de wedstrijd te maken.

Opvallend was dat de ploeg aanvallend meer rebounds pakte dan verdedigend, een positieve ontwikkeling, opgepakt in de wedstrijd. De reboundkracht van BVH staat al weken onder druk, maar pakte nu goed uit. Uiteindelijk stokte de teller op 62-90, een dikke nederlaag, maar niet onverwacht. Dat BVH in periodes te veel en te makkelijk punten tegen kreeg is wel een duidelijk. Gezien het feit dat de trainingen weer drukker bezocht kunnen worden, kan het team daaraan werken."

Zaterdag 3 december speelt BV Hoofddorp in Hoorn (NH) tegen Hoppers (19 uur).

Foto's: Jan van de Bilt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie