Hockey: Herenteam van MHC De Reigers krijgt te weinig tegen de Gooische

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Gemopper op de scheidsrechter is van alle tijden en van alle sporten, en meestal dient het om het eigen falen te verdoezelen. Maar zuur is het wel als je net zoals de heren van Reigers twee goals om dubieuze redenen krijgt afgekeurd, als je een onterechte strafbal tegen krijgt en als aan het verliezende doelpunt een overtreding vooraf gaat. Tegen koploper Gooische trokken de Reigers aan het kortste eind, terwijl het de beste wedstrijd van het lopende seizoen speelde.

Erik Pennekamp: "Misschien moesten ook de scheidsrechters wennen aan het blauwe veld. Gooische had er in ieder geval wel moeite mee. Veel aannames waren door de vaak stuiterende bal niet goed. Reigers bleek wel goed om te kunnen gaan met hun nieuwe veld. Het spel van Reigers was technisch verzorgd, snel, creatief en degelijk. Van schroom voor de koploper was geen enkele sprake.

Prachtige veldoelpunten waren het resultaat. Een strakke voorzet uit een stuiterbal van Rogier Schaeffers tikte Lars Vlietman bijvoorbeeld prachtig uit de lucht binnen. Maar waarom de scheidsrechter vond dat een goal van dezelfde Schaeffers afgekeurd moest worden omdat hij niet binnen de cirkel zou zijn geslagen, zal altijd wel een raadsel blijven.

Evenmin was duidelijk waarom een aanvaller van Gooische mocht doorgaan nadat hij half liggend op keeper Job Brenkman de bal onder zich vandaan wurmde en met een wanhoopspoging de bal het doel inveegde. 'We hebben fantastisch gespeeld', aldus coach Ferry van Bruggen, 'maar je koopt er op deze manier helemaal niets voor'. '

Het damesteam van MHC De Reigers (2e klasse) won thuis met 3-1 van Nieuwegein."

MHC De Kikkers

Nieuw-Vennep - In een thuisduel moest het herenteam van MHC De Kikkers, uitkomend in de tweede klasse, het zondag 27 november opnemen tegen Terriërs uit Heiloo.

Delano van Meetelen liet in de 5e minuut de openingstreffer aantekenen, maar moesten de toeschouwers tot de 20e minuut wachten op een volgende treffer. Deze kwam op naam van de bezoekers, hetgeen tevens ook de ruststand zou worden (1-1).

Na rust zorgde Delano van Meetelen voor meer lucht door twee keer kort achter elkaar de bal achter de Terriër-keeper in het doel te deponeren. In de slotfase van dit weinig spannende duel bepaalde Sander van den Broek de eindstand op 4-1. Met dit resultaat blijft de Vennepse ploeg in het spoor van koploper Houten en houdt daardoor ook nog steeds zicht op rechtstreekse promotie.

Het damesteam van MHC De Kikkers (3e klasse) verloor thuis met 2-3 van Kieviten.