Veldrijden: Verhuizing van de Cyclocross Haarlemmermeer van Big Spotters Hill naar HSC de Bataaf in Zwanenburg

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP/ZWANENBURG - De Cyclocross Haarlemmermeer die op zondag 11 december plaatsvindt, is verhuisd van de Big Spotters Hill naar het eigen wielerparcours van de organiserende wielervereniging HSC de Bataaf te Zwanenburg.

Henk Jan Millenaar: "Jullie vragen zich natuurlijk direct af waarom de Cyclocross Haarlemmermeer niet meer op de plek van 2010, de Big Spotters Hill, plaatsvindt. Dat heeft met drie dingen te maken. De eerste is het budget: de schoonmaak en de huur van de Big Spotters Hill drukt te zwaar op de begroting en de voorzieningen voor de renners zijn erg ver weg en kosten extra geld. Ook ligt de Big Spotters Hill er op dit moment erg slecht bij, na het slechte weer tijdens de laatste 'Mysteryland'.

Zo slecht zelfs, dat men voor nog meer kosten bang is. Veel 'voormalig' grasland is meer klei dan gras. Als laatste is het zo, dat de wielervereniging HSC de Bataaf dit jaar een crossbaan heeft aangelegd op hun eigen wielerbaan, omdat ze mee ging doen aan de Amsterdamse Crosscompetitie. Een interclub-wedstrijd voor MTB en cyclocrossers. Resultaat van dat werk bleek een uitstekende en prachtig overzichtelijke crossbaan, waar heel goed met zowel de MTB als met de cyclocrossfiets gereden kon worden. 

Dit parcours inspireerde de commissie veldrijden van HSC de Bataaf om direct eens te kijken of dit parcours goedgekeurd zou kunnen worden als nationaal cyclocrossparcours. Ze kregen groen licht van de KNWU, ondanks de lengte en een enkele materiaalpost. Daarop zijn ze direct aan de gang gegaan en het is uiteindelijk gelukt om rond en binnen de eigen wielerronde een 1900 meter lang cyclocross-parcours voor een nationale veldrit uit te tekenen:

Op deze parcoursfoto is te zien, dat zowel de kleed- en doucheruimtes als de permanence, voor inschrijving en vergadering, zich in het clubhuis van de Bataaf bevinden. Alles direct bij de hand, wat een hele vooruitgang is. De start is halverwege het laatste rechte stuk langs de Kinheim en de finish is hetzelfde als normaal op dit parcours. 

Toekomst

De wielervereniging heeft nu al plannen om volgend jaar aan de juiste afstand voor een cyclocross te komen, maar daar zullen we nog wel van gaan horen. Het parcours is geen Big Spotters Hill, maar heeft wel diens overzichtelijkheid, meer gezelligheid en goede voorzieningen. Feedback van renners, van de jury van de nationale wielerunie KNWU en een eigen kritische blik moeten er voor zorgen dat het parcours in de toekomst kan groeien naar een nog beter parcours.

Programma

Het programma voor dit jaar is nog zonder de elite en beloften, vanwege de lengte van het parcours en de te korte voorbereiding. Maar volgend jaar probeert men weer het oude programma in ere te herstellen. Zo ziet het er dit jaar uit

Tijd  Duur  Soort 

* 10:00  40 min  Amateurs/Sportklasse 

* 11:00  40 min  Masters

* 12:00  40 min   MTB-Funcross

* 12.45  15 min   MTB-Funcross Jeugd

* 13:15  40 min  Junioren 

* 13:16  40 min  Vrouwen

* 13:17  30 min  Nieuwelingen 

Adres wielerparcours: Kinheim 7, 1161 AN te ZWANENBURG

MTB-Funcross

Zoals jullie ook zien, houden ze om 12 uur een MTB-Funcross, vergelijkbaar met de Amsterdamse Crosscompetitie, maar nu ook voor alle liefhebbers met en zonder licentie en het is niet aan leeftijd of sekse gebonden. Een wielrenpak, een helm en een MTB fiets zijn alle benodigde ingrediënten voor een paar lekkere rondjes. Ook de jeugd (±7-15 jaar, maar een jaar meer of minder is geen probleem) mag zich rond 12.45 uur even op het parcours uitleven.

Deze jeugd wordt weggeschoten door onze Haarlemmermeerse wethouder van Sport, de heer Michel Bezuijen. De kosten voor deze Funcrossen zijn € 2,00 met KNWU-licentie en € 7,00 zonder die licentie. Die extra 5 euro is voor een basislidmaatschap van de KNWU voor heel 2011-2012, waardoor renners die meedoen aan de Funcross ook gelijk verzekerd zijn. 

Na de wedstrijden lekker douchen en allemaal in het clubhuis gezellig even nababbelen onder het genot van bier, wijn, fris of sportdrank. Eventuele snacks mogen ook. Dus…voor iedereen een lekker dagje uit.

Inschrijving

Inschrijven voor de Nationale Cyclocross Haarlemmermeer 2011 kan op deze drie manieren:

*  via de site van de KNWU

*  via de email hj.millenaar@gmail.com

*  via bijschrijven (€ 5.00 extra) op de dag zelf.

Inschrijven voor de MTB-Funcrossen, met of zonder licentie, kan zo:

*  via de email (zie hierboven)

*  op de dag zelf.

Ook voor aanvullende informatie, bijvoorbeeld de routebeschrijving en meer wedstrijdinfo, verwijzen we u naar de website www.Bataaf.com. Of naar Facebook.com/ Cyclocross Haarlemmermeer. Staat het daar niet vermeld, stuur dan een email."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie