Basketbal: BV Hoofddorp ver onder de maat tegen Cangeroes

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De heren van BV Hoofddorp speelden vrijdag 16 december in Hoofddorp tegen Cangeroes, een team dat om de bovenste plaatsen meestrijdt.

Ron Ribbelink: "De verwachting was dat Hoofddorp het moeilijk zou krijgen maar met veel strijdlust wellicht een kans had. Dat bleek uitsluitend in de 1e periode waarheid te zijn, Hoofddorp verloor deze weliswaar, maar had wel kansen. Helaas wist de ploeg aanvallend de mogelijkheden niet te benutten. Alleen Wilbert de Vries had het vizier op scherp staan en scoorde 8 van de 10 punten.

De 2e periode kwam Cangeroes aanvallend helemaal los, Hoofddorp gaf verdedigend veel te weinig druk. De ploeg uit Utrecht wist daar wel raad mee en buitte het verschil in snelheid goed uit. Met een scorebox van 16-26 kwam de ruststand op 26-42 waarna Hoofddorp de zaken in de kleedkamer trachtte recht te zetten. Dat lukt zowel in de 3e als de 4e periode in het geheel niet.

Hoofddorp was onmachtig de nodige verdedigende energie aan te wenden om resultaat te boeken. Met scorestanden van 14-25 en 20-28 was het duidelijk, dat de ploeg tegen teams uit de bovenste helft van de promotiedivisie op dit moment niets te zoeken heeft. Verdedigend speelt de ploeg een tempo te laag en de keuzes in de aanval zijn niet altijd verstandig en soms te voorspelbaar.

Hopelijk kan de ploeg dat gegeven oppakken in het nieuwe jaar en met een frisse geest starten in Delft tegen Punch. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 7 januari om 19:30 uur."

Fotowerk van Jan van de Bilt

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie