Biljarten: Jack Bruin kampioen bandstoten 5e klasse

Nieuws

NIEUW-VENNEP - Jack Bruin en Jos Huiskens van BV De Krim uit Nieuw-Vennep zijn tijdens de wedstrijden om het districtskampioenschap bandstoten 5e klasse op de eerste en tweede plaats geëindigd. Hierdoor zullen zij eind januari 2012 het district vertegenwoordigen tijdens de Gewestelijke finale.

Cees Ruitenberg:"Jack Bruin opende tegen clubgenoot Jos Huiskens overtuigend. Hij won in slechts 14 beurten, gemiddelde 2.14, en naar later bleek de hoogste serie van het toernooi. Voor Jos bleek dit later zijn enige verliespartij te zijn. Op de tweede speeldag speelde Bruin zijn slechtste partij, maar wist deze toch te winnen. Door dit resultaat ging Huiskens hem ruimschoots voorbij in gemiddelde, waardoor de spanning volledig aanwezig bleef.

Dat Bruin de slechte partij snel was vergeten bleek op de finaledag toen hij al klaar stond bij de verkeerde tafel. De laatste partij op deze finaledag moest de beslissing brengen. Alleen bij winst zou Bruin, zijn al 21 jaar, gekoesterde wens in vervulling doen gaan, daar Huiskens nog steeds een hoger gemiddelde had. Huiskens liet geen twijfel over zijn ambitie bestaan en won zijn laatste partij.

Helaas voor hem liet Bruin geen steek vallen en na zijn winst in deze partij, mocht hij zich tot kampioen laten huldigen. Een prachtige prestatie, gepromoveerd, de kortste partij en de hoogste serie. Ook Huiskens promoveerde naar de 4e klasse bandstoten, gemiddelde 1.11."

Foto: Jack Bruin (links voor) en Jos Huiskens (rechts daar naast).

advertentie