Veldrijden: Mitchell Huenders scoort beste klassering van dit seizoen

Nieuws

HOOFDDORP - De ranke renner van Rings-Ruiter kwam weer goed uit de startblokken tijdens de GP Rouwmoer in Essen (Duitsland), welke meetelt voor het Gazet van Antwerpen klassement.

Het parcours was er één om van te smullen voor het publiek. Door de vele regen van de afgelopen tijd was het parcours veranderd in een lood zwaar modderbad. Mitchell ondertussen al naam makend door zijn blitzstarts was weer goed weg een sloot binnen een halve ronde aan bij de eerste drie en kon de volgende omlopen redelijk goed mee.

Daarna volgde een kleine mankement met een achterover gekanteld zadel maar na de fietswissel, die overigens elke ronde plaatsvond door de zware omstandigheden, was dit snel verholpen. Althans als de mechanikers dit hadden gezien tijdens het met hoge spoed reinigen van de fiets, was dit niet opgemerkt en kreeg Mitchell deze fiets weer terug ... oeps! Logisch dat hij na een halve ronde weer wisselde en toen krachtig duidelijk maakte dat er een probleem was met het zadel!

Mitchell was hierdoor wat teruggevallen maar knokte zich in anderhalve ronde terug naar de 15e positie en met het ingaan van de laatste ronde ging het gas er nog een keer vol op en pakte hij nog twee plaatsen winst door eerst Jonathan Page te verschalken en daarna wereldkampioen Stybar (die had een off-day) wat dus een 13e endklassering opleverde en meteen ook het beste seizoensresultaat voor de renner van Rings-Ruiter Dakkapellen.

Na afloop toonde de Hoofddorper zich zeer tevreden met het resultaat. Op de vraag waarom hij niet aan de wereldbekercross in Namen (België0 deelnam, antwoordde hij: "Ik kan het logistiek niet rond krijgen met het vervoer. Je bent heel laat thuis van Namen en dan maandag weer naar mijn werk en dan dinsdag de cross in Surhuisterveen. Ik moet het wel gedoseerd blijven doen, dus denk ik dat het goed is op deze manier. Ik wil dinsdag een mooie prestatie neerzetten en dan op naar hopelijk een mooie kerstcross in Zolder."

advertentie
advertentie